A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelése

Az 50 év feletti korosztály esetén a férfi lakosság túlnyomó része szenved a BPH tüneteitől: a gyakori vizeléstől, a hólyagürítési zavaroktól és a romló életminőségtől.

Ezen panaszok hátterében a prosztata szövetének kóros felszaporodása, burjánzása, illetve a gyulladásos folyamatok állnak.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelése

A kezelés lehet nem-sebészi  és súlyosabb esetekben sebészi ( urológiai műtétek, például TUR). A nem-sebészi gyógykezelések alapvetően három pilléren nyugodnak:

  • gondos követés (egészen enyhe esetekben ez is elegendő lehet), ami alatt a tünetek figyelését, életmódváltoztatást (óvatos folyadékbevitel, dohányzás, alkohol mellőzése), hólyagtréninget értünk,

  • a kezelés következő fokozatai a  gyógynövény alapú terápia (fitoterapia),

  • illetve, amennyiben a fitoterápia önmagában nem elegendő, akkor az orvosok javasolják az izomlazító és hormongátló gyógyszerek használatát is.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás gyógynövény alapú kezelése történhet egy gyógynövény hatóanyagot tartalmazó, úgynevezett monokomponensű készítményekkel, illetve a hatékonyabb forma, ha kombinációs készítményt használ a beteg: olyan készítményt szed, amely több, egymás hatását fokozó gyógynövénykivonatot tartalmaz.

A  BPH-ra javasolt, legismertebb gyógynövények: a szabalpálma,  afrikai szilva kéreg ( Prunus Africana vagy más néven Pygeum Africanum), csalán (Urtica dioica), rozspollen és tökmagkivonatok.

Hogyan segíthetnek a gyógynövények?

 Általában a legtöbb gyógynövény a prosztata túlburjánzott szövetének méretét mérsékli, illetve a kialakult gyulladást csökkenti, így enyhíti a tüneteket. Ezeket a hatásokat viszont különböző biológiai mechanizmusok útján éri el. Ha ezek a mechanizmusok kedvezően kombinálódnak (úgynevezett szinergia alakul ki), akkor a jótékony hatás fokozottabb lesz.

Egymást erősítő gyógynövénykombináció, az afrikai szilvafa kérgének (Prunus africana) és a csalán gyökerének  (Urtica dioica) kivonatát tartalmazó gyógyhatású készítmény. Mindkét összetevő a prosztata szövetének kóros burjánzását gátolja, illetve a kialakult gyulladást csökkenti, de különböző hatásmechanizmusok által, így több ponton „támadva” a problémát, együtt hatékonyabbak, mint külön-külön.

A növényi terápiák jellemzője még, hogy kevés mellékhatásra számíthatunk. A gyógyszerhatóság (OGYÉI) által engedélyezett készítmények esetében nemcsak a hatékonyság bizonyítékait vizsgálják messzemenőkig, de megkövetelik a gyártás minőségirányítási rendszerek és mellékhatásfigyelési rendszer kiépítését, működtetését is, így garantálva a lehető legbiztonságosabb használatot.

Amire Önnek is szüksége lehet

A Prostatonin® gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény. Két igen aktív növényi kivonat kombinációja enyhíti a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás első tüneteit, így alkalmazása az első lépést jelenti egy jobb életminőséghez. Természetes megoldást jelent azon 40 év feletti férfiak számára, akik szeretnének aktívan részt venni a BPH korai tüneteinek leküzdésében.

A Prostatonin elérhető lágyzselatin kapszula formában, 30-as és 60-as kiszerelésben. Napi 2 kapszula bevétele ajánlott - étkezés után, egészben (szétrágás nélkül), kevés folyadékkal.

Bővebben További információ a Prostatonin kapszuláról 

 

>> PharmaPlaza.hu <<

 

Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása
a régóta fennálló alkalmazáson alapul.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el
a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg
kezelőorvosát, gyógyszerészét!